Tribologie, de basis van GoInCtrl
Geplaatst op 23 januari 2020

Tribologie, de basis van GoInCtrl

Tribologie is de basis van de applicatie GoInCtrl, maar wat is tribologie en waarom is dit de basis van GoInCtrl?

 

Wat is tribologie?

Tribologie is een vakgebied dat specifiek onderzoek doet naar wrijving en slijtage die kunnen ontstaan op contactvlakken van materialen. Het begrip tribologie is afgeleid van de Griekse werkwoorden “tribo” en “logos”, wat de “de leer van de wrijving” betekent. Tribologie houdt zich dus bezig met slijtage, wrijving en smering. Strikt genomen is het de leer van de wisselwerking tussen verschillende oppervlakten. De onbekendheid van de naam doet geen recht aan de impact die tribologie heeft op industriële processen en de economie. Er wordt geschat dat alleen al in de economie van de VS elk jaar 1 à 2% van het BBP verloren gaat aan slijtage van machines en ander materieel. Door wrijving gaan machineonderdelen namelijk slijten en uiteindelijk leidt dat tot schade, storingen en uitval.

 

InCtrl met GoInCtrl

GoInCtrl is een aanvullende applicatie voor de inspectie, uitvoering en registratie van het verzorgend onderhoud van uw machinepark.GoInCtrl combineert verschillende tribologische aspecten in één onderhoudsapplicatie. Van trillings- / ultrasoonmetingen tot olieanalyses en van Schoonmaken, Inspecteren, Smeren tot Afstellen (SISA). De term SISA houdt letterlijk het Schoonmaken, Inspecteren, Smeren en Afstellen van machines in. Door het regelmatig Schoonmaken, Inspecteren, Smeren en Aandraaien van machines beperkt u wrijving en slijtage. SISA speelt dus een essentiële rol in het InCtrl brengen van uw machinepark.Wat zijn de voordelen met tribologie als basis voor GoInCtrl?

GoInCtrl combineert dus verschillende tribologische aspecten en het toepassen van deze aspecten zorgt concreet voor de volgende voordelen:

  • Minder onderhoud en vervanging
  • Minder storingen
  • Langere levensduur van de machines
  • Verminderde wrijvingsdissipatie
  • Besparing in investeringen
  • Besparing in smeermiddelen
  • Besparing in mankracht 

Al deze voordelen zorgen er voor dat de kosten sterk zullen dalen. Interesse in de applicatie GoInCtrl? Kijk dan verder op onze website.